Sunday, December 13, 2009

Erry Putra Terbang ke Bandung

Hello2..
Dah lama Erry tak update blog kan?
Saje je nk test uols rindu erry ke x..hehehe..
So, uols semua apa khabar?
Hope semuanya okay la kan..
Yang tgh bercuti skolah tu, Selamat Bercuti~!..
Yang nak kawen tu, Selamat Pengantin Baru~!..
Yg bekerja..Selamat Bekerja Dgn Gigih~!..
hehehehe..

Oklah..kite proceed dgn latest news psl Erry..
Baru-baru ni Erry telah terbang nun jaoh ke Bandung, Indonesia atas 2 misi mustahak..
1st skali adalah untuk menjalankan misi merakamkan lagu baru..
Sambil2 tu nak berkenalan dgn komposer2 kat sana dan bertukar-tukar ilmu..
Blajar cara nk buat lagu yang best..
Kire mcm lawatan sambil belajar laa jugakkk..

dan tujuan kedua adalah untuk jalan2 carik pasal..
ehh? cari pasal ke?
jalan2 jaoh perjalanan luas pemandangan laa..
sambil merehatkan minda dr kesibukan kota..
cewahhh~

Erry ke Bandung bersama-sama dengan Shajiry dan juga penyanyi baru Izreen..
Tetapi kite hanya merancang, tuhan yang menentukan..
Di hari yang sepatutnya Erry menjalankan proses recording tu..
Tetiba Erry demam pulak..
Sampai hari ni pon Erry masih belum pulih sepenuhnya..
Maka, lagu Erry tu terpaksalah dibawa blk ke Malaysia..
dan akan dibuat oleh AG coco..
dan sekarang ni pun dah dlm proses recording laa..

Makanyaaaaaaa..
Tunggu kemunculan lagu baru Erry Putra bertajuk Jangan Kau Pergi..
dan dijangka siap bulan Januari ini..
Dalam lagu ni Erry akan berduet dgn Shajiry..
lagu ni special sgt sbb ditulis semasa Erry dlm flight untuk bertemu dgn insan tersayang..
Lagu dan lirik semuanye hasil tangan erry sdirik..
hope uols semua suke la ye!

Tulis bnyk2 pon bosan gak kan?
Jom layan gambar~


Erry semasa mula-mula tiba di Airport..


Ada gaya pelancong x?


Excited abess ni..haha..


Munyit ke? haha!

Lagu ni Erry pernah nyanyikan di Jom Heboh dan Istana Budaya..
Dan Erry seronok sangat sbb mendapat respon yang positif dari peminat-peminat..
Thanks yeah!
Sebenarnya, dari dulu lagi Erry kata nak promosikan single Erry di radio..
Tp sbb sebok dgn shooting n show, ter'delay' pulak..huhu~
Tapi utk lagu jangan kau pergi ni, Erry akan berusaha utk hantar jgk Januari ni k..

ok..sampai sini dlu..
ape2 nnt Erry akan update lagi yek..
take care tau uols..
jgn nakal2..
teruskan menyokong erry putra~!

13 comments:

NARDtheNERD said...

bandung mmg besh~..=))

-atiQah- said...

saya akan terus menyokong erry putra! hehe..emm, nak tanya sikit..siapakah insan tersayang tu? :-)

Yana@Nana said...

bestyer p jalan2 sambil2 menambahkan ilmu ..

BUYEN said...

best gak lagu ery..
hope do da besh...
n kerja2 gak..kesihatan haruss d jaga sik...

Official Blog of Erry Putra said...

NARDtheNERD : exactly nard! hehe..

-atiQah- : thanks! siapa insan tersayang tu biarlah rahsia..hehe..

Yana@Nana : tu laa.. best sgt!

BUYEN : thanks! will do~! ngeee~

~~zAnAfAhMi~~ said...

lamanya tunggu update blog, dah ada insan tersayang rupanya.......

Official Blog of Erry Putra said...

~~zAnAfAhMi~~ : sorry laa..bz sket..huhu..

N@dia girl said...

beruntung org yg trsayang tu dpt abg erry.gi bandung mest best kan

Official Blog of Erry Putra said...

N@dia girl : Erry yang beruntung dpt dia..hehe..Bandung superb!

Anonymous said...

oohhh rakam lagu rupenye..maybe u've forgotten about me tapi tak kisahla. My seat was in front of u frm KL-Bandung. My son suka tgk u main PSP and he kept asking 'whats that?'..still cant remember? Nevermind....

cikki said...

Wish You good luck...Excited nak dgr lagu br Erry tu....mesti bestkan...I will support you as a singer or actor...

Official Blog of Erry Putra said...

Anonymous : owhh..u and ur son..ingat2..hehe..i leka lak ngn PSP i..biasa laa bila da dpt game..hehe..

cikki : thanks cikki~!

Official Blog of Erry Putra said...

Anonymous : owhh..u and ur son..ingat2..hehe..i leka lak ngn PSP i..biasa laa bila da dpt game..hehe..

cikki : thanks cikki~!